Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
 

Nagybörzsönyi Evangélikus Egyházközség Reménység Háza

Nyáron 28, télen 24 fő számára nyújt pihenési lehetőséget.

 

 1. Intézmény neve: Nagybörzsönyi Evangélikus Egyházközség Reménység Háza

 2. A szállás címe: 2634 Nagybörzsöny, Kossuth utca 59.

 3. Férőhely: Nyáron 28, télen 24 fő

 4. Ár (fő/nap): Az aktuális ár itt érhető el.

 5. Az év melyik időszakában látogatható: egész évben

 6. Szobák száma: A főépületben 2 szoba (ez fűthető, télen-nyáron használható), nyáron egy külön kis ház is használható, ez + 1 szoba

 7. Akadálymentesített?: részben

 8. Szobák férőhelye, leírása: A főépületben két külön bejáratú szoba található, az egyikben 5 db emeletes ágy van, a másik szobában 7 db emeletes ágy, a szobákat összekötő folyosóról nyílik két fürdőszoba. Ezen kívül házban egy étkezőnek, közösségi teremnek használható nagy terem van, szükség esetén matracokkal berendezhető hálóhelynek is. Továbbá teakonyha gáztűzhellyel, mosogatóval, konyhafelszereléssel (főző-és tálalóedényekkel).

 

 1. Rendelkezik-e a szállás közösségi terekkel?:

A szállás rendelkezik egy nagy közösségi teremmel. A kápolna/étkező kb. 40-50 fő befogadására elég. Itt találhatóak az asztalok és a padok, valamint 50 db szék. Oltár, harmónium, TV, DVD lejátszó, Hifi a felszereltség része.

 1. Főzési kapacitás (mennyire felszerelt a konyha, étkező, illetve hogy az étkezés helyben vagy a környéken megoldható-e?): A konyhában található gáztűzhely, hűtő, mikrohullámú sütő, mosogató, valamint a vendégek ellátásához elengedhetetlen tányérok, poharak, bögrék, evőeszközök. Az étkezés helyben és a környéken több helyen is színvonalasan megoldható.

 2. „Extrák” (tűzrakóhely, pagoda, sátrazási lehetőség, parkoló, tv, wifi, stb.): Tűzrakóhely, fedett terasz és szőlőlugas alatta asztallal, padokkal, nagy udvar várja a vendégeket, az udvaron és az utcán parkolási lehetőség, az udvaron és a kertben sátrazási lehetőség.

 3. A szállás leírása: A Reménység Ház Nagybörzsöny központjától egy utcányira, egy csendes utcában fekszik, mégis néhány perc sétára a falu nevezetességeitől. Az épület a nagybörzsönyi evangélikusok iskolája és tanári lakás volt a régi időkben, az államosítás után tornateremként használták. A rendszerváltás utáni években a Budai Evangélikus Egyházmegye kapta vissza az államtól, az épület felújítása és átalakítása után szálláshelyként hasznosították. Később az egyházmegye visszaadta az épületet a nagybörzsönyi gyülekezetnek, hogy ezzel is segítse egyetlen falusi gyülekezetét.
  A Reménység Ház azóta is gyülekezetünk vendégháza, amelybe szeretettel várunk minden evangélikus csoportot, de más felekezetek tagjait is szívesen fogadjuk.
  Két vendégcsapat közötti időben a gyülekezet használja az épület nagytermét bibliaórák, szeretetvendégségek és más gyülekezeti alkalmak megtartására.


 4. A környék leírása: Nagybörzsöny a Börzsöny hegység nyugati oldalában található kis nyugalmas zsákfalu. Budapesthez való közelsége ellenére igazi természetközeli hegyi falu, kiváló kiindulási pont az erdei túrákhoz.
  A helyi műemlékek között érdemes megemlíteni a Börzsöny patak vizére épült
  vízimalmot, az Árpád-kori Szent István templomot és a Bányásztemplomot, a bányagazda házában a falu bányászattal kapcsolatos emlékeit, és persze érdemes megtekinteni az evangélikus templomot.
  A Reménység Háztól 20 perc sétával elérhető a híres Nagybörzsönyi kisvasút, mely kellemes erdei úton viszi az utasokat Kisirtás és Nagyirtás-puszta felé.
  A Csóványos, Nagy Hideg-hegy, Kis- és Nagyirtás puszta, és még számos túracélpont megközelíthető a falunkból kiindulva.
  A falu lakossága nagyon aktív, nem csak a falu szépítésében, hanem programszervezésben is. A tavasz a „Hűvös pincék, forró kemencék” nevű rendezvénnyel indul, hetenként tartanak piacot szombati napokon, télen falusi disznótorral várják a turistákat, tavasztól őszig minden hétvégén a falura jellemző börzsönyi lepényt sütnek a falu egyik kemencéjében. A programokról, a lepénysütés rendjéről a nagyborzsony.hu honlapon tájékozódhat.


 5. Kinek ajánlott: Akkor jöjjön hozzánk, ha szereti a természetet, a finom ételeket, és/vagy szívesen kapcsolódik be a falu életébe. 1-től 101 éves korig bárkinek ajánlott, akit a fenti információk fényében érdekelni kezdett a falunk és környéke. Elsősorban egyházi ifjúsági csoportokat várunk, de másokat is szívesen fogadunk.

 6. kapcsolattartó neve, elérhetősége ITT érhető el.

 7. A szállás honlapja: http://remenyseghaza.lutheran.hu/

http://szallas.lutheran.hu/kozep-magyarorszag/nagyboerzsoenyi-evangelikus-egyhazkoezseg-remenyseg-haza/images/1.jpg?isImage=1

Linkek
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2022. október »
október
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31