Nagyvelegi Grünfeld Evangélikus Vendégház

30 + 60 fős szállás Nagyvelegen.


 1. Intézmény neve: Grünfeld Evangélikus Vendégház

 2. A szállás címe: Nagyveleg Petőfi Sándor utca 26.

 3. Férőhely: 30 + 60 (matracokon és sátrakban)

 4. Ár (fő/nap): az aktuális ár a szállás honlapján érhető el: http://nagyvelegi-kastely.eu/szallasdij.html

 5. Az év melyik időszakában látogatható: egész évben

 6. Szobák száma: 5

 7. Akadálymentesített?: 1 szoba fürdővel és wc-vel.

 8. Szobák férőhelye, leírása:  3 db 6 ágyas szoba van. 1 db 8 ágyas szoba és 1 db 4 ágyas szoba. Mindenhol emeletes ágyak vannak. Külön mosdó csak a 4 ágyas akadálymantas szobához van.
  Fürdőszobák száma 5. Ebből egy az akadálymentes. Összesen 7 zuhannyal van felszerelve az épület.

 9. Rendelkezik-e a szállás közösségi terekkel? A szálláshelynek 4 közösségi helye van. A nagyterem 160 nm-es. 120 ember befogadására is alkalmas, a terem végében pedig egy színpad található. A ping-pong terem egy tágas teraszra nyílik, és a nagyterem szomszédságában van. A kastély előtere kis társalgóként működik. Alkalmas csoportos beszélgetésre, vezetői megbeszélésre és egyéb programokra. Az ebédlő az alagsorban helyezkedik el, kevés természetes fényt kap, ezért inkább esti programokra alkalmas.    

 1. Főzési kapacitás:  A kastély önellátó hely, melegítő konyhával rendelkezik. Így a reggeli és a vacsora helyben megoldható, ebéd pedig a községi óvodából rendelhető és szintén helyben fogyasztható. A konyhai felszerelés 120 ember étkeztetésére van berendezve, melegítő konyha mellett, egy előkészítő konyha és egy mosogató helység is van.

 2. „Extrák”: A kastély udvara két részre tagolható. Az első részen helyezkedik el a hat fős parkoló, illetve 16 fős bicikli támasz. Erre az udvarrészre nyílik az konyha egyik bejárata, így sörpadokon, kényelmesen lehet étkezni a szabadban is. A hátsó udvarrész lépcsőzetes kialakítású és az árnyas fák alatt körülbelül 10 sátorhely van kialakítva. Itt található a táborkereszt, melyet félkörívben vesz körül a az udvar teraszos elrendezése, kiváló helyszínt adva a reggeli áhítatokhoz. Itt található a tűzrakóhely is. Illetve egy 16 nm-es terasz. A kastély frontján szintén két erkély található, melyek egyesével 15 nm-ek. A kastélyban wifi van, de a kód csak a táborvezető számára elérhető. Az ő döntése, hogyan rendelkezik vele.

 1. A szállás leírása: A Grünfeld kastély az 1900-as évek elején épült, a Grünfeld család birtokaként. A család legfőképpen nyári lakként használta. Grünfeld Pál a kastély utolsó tulajdonosa, a második világháború idején úgy rendelkezett, hogy eltünése esetén az Evangélikus Gyülekezetre hagyja.
  A háború után a tanács kezébe került az épület, itt működött a hivatal, orvosi rendelő, óvoda, iskola, és még mozi teremként is használták. A rendszerváltást követően igényelte vissza az egyház az épületet, és azóta táborhelyként működik. 2014-ben teljes külső és belső felújításra és átalakításra került sor. Így most egy korszerű épület várja a táborozókat. A kastély egy nagyon csendes helyen fekszik, hangulatos árnyas udvarral körülvéve.  

 1. Kinek ajánlott: Legfőképpen ifjúsági és gyerek táborokra ajánljuk a helyet. De alkalmas lehet kisebb családos    táborokra, osztály kirándulásokra, vagy nagyobb találkozók megszervezésére. A kastély rövidebb időszakra is kivehető, presbiteri napra, bálokra, egyéb rendezvényekre.  

 1. kapcsolattartó neve, elérhetősége: Szemerei Gábor Benjamin Telefon: 0620/8244869 E-mail: szemereigaborbenjamin@gmail.com

 2. A szállás honlapja: http://nagyvelegi-kastely.eu/

 3.  A környék leírása: A kastéllyal átellenben helyezkedik el a község focipályája, ami alkalmat ad a sportolásra. A tábohely rendelkezik röplabda felszereléssel (állvánnyal és hálóval) amit szintn fel lehet állítani a focipályán. Szintén az utca túl oldalán helyezkedik el a régi iskola épülete, aminek az udvarában egy kis játszótér található. Mindkét hely ingyenesen használható. A faluban található egy kis falumúzeum, és lehetőség van lovaskocsizásra is. A szőlőhegy és a közeli kis erdő alkalmas kirándulásra és akadályversenyek megszervezésére. Jó kis séta a Veleg feletti fensíkon levő szélkerék megtekíntése. Móron (10 km) kisebb strand működik, közel van még a csókakői vár a Galya szurdok és a tési szélmalmok (20 km-en belül)

http://szallas.lutheran.hu/kozep-dunantul/nagyvelegi-grunfeld-evangelikus-vendeghaz/images/kulso4.jpg?isImage=1

 

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2024. július »
július
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031