Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
 

balassagyarmati Szabó József Tanulmányi Ház

Családok, csoportok, egyéni utazók egyaránt kedvelik a szálláshelyet.

 

 

 1. Intézmény neve: Szabó József Tanulmányi Ház

 2. A szállás címe: Balassagyarmat Luther u. 4. (levelezési cím: 2660 Balassagyarmat Kossuth u. 38.)

 3. Férőhely: 20 (+10 pótágy)

 4. Ár (fő/nap): 3000 Ft

 5. Az év melyik időszakában látogatható: egész évben

 6. Szobák száma: 10

 7. Akadálymentesített?: földszinten 2 db akadálymentesített szoba + mozgássérült WC

 8. Szobák férőhelye, leírása: kétágyas szobák, két szoba közt egy-egy vicesblokk wc-vel, zuhanyzóval

 9. Rendelkezik-e a szállás közösségi terekkel? Földszinten két részre osztható kb 80 nm-es közösségi terem, melynek egyik részében előadások tanácskozások tarthatók, akár 30-40 fő részvételével is. Másik részében konyha és étkező a szállóvendégek számára elegendő székkel és asztallal az étkezésekhez. A két rész egybenyitható.

 10. Főzési kapacitás: A konyha teljesen felszerelt: hűtővel, tűzhellyel, kávéfőzővel, mikrohullámú sütővel, vízforralóval, kenyérpirítóval, edényekkel, előkészítő asztallal, mosogatóval, bárpulttal. Vásárolt, megrendelt vagy helyben főzött ételt is lehet tálalni. A közelben több étterem, pizzéria is működik.

 11. „Extrák” (tűzrakóhely, pagoda, sátrazási lehetőség, parkoló, tv, wifi, stb.): Minden szobában kis képernyős TV családi csatorna csomaggal, az egész épületben wi-fi és a szobákban kábeles internet is elérhető, az udvaron 5-6 gépkocsi elfér, van kerékpár tároló és 10 fő számára ülőhelyet is biztosító fedett szaletli asztallal. Sátrazásra nincs elég hely. Szalonna sütési és bográcsozási lehetőség a kb 50 méterre lévő parókia udvarán van fedett tűzrakó hellyel, ami alatt akár 30-40 személy is elfér, sörpadok rendelkezésre állnak.

 12. A szállás leírása: A valamikori Evangélikus Legényegylet épületének helyén 2007-ben újonnan épült, a Balassagyarmati Egyházközség elemi iskolájának épületéért kapott egyszeri pénzbeli kártalanítás felhasználásával, kifejezetten egyházi és világi konferenciák megrendezésére alkalmas vendégházként. Nevét D Szabó József püspökről kapta, aki a város köztiszteletben álló díszpolgára, és Balassagyarmaton szolgált lelkészként nyugalomba vonulásáig. Emlékét emléktábla is őrzi a parókia homlokzatán. A vendégház a városban rendezett különféle kulturális és sportesemények látogatóinak kedvelt szálláshelye, sok visszatérő vendégünk van. Egyházon belüli csoportok (konfirmandusok, egyetemisták, felnőtt fiatalok, családosok) is kezdik felfedezni.

 13. A környék leírása: A műemlék evangélikus templom mintegy 50 méternyi távolságra található. A városban több képzőművészeti kiállítóhely (Szerb templom, Mikszáth Kálmán Művelődési Központ, Városi Képtár), valamint a Palóc Múzeum és a Helytörténeti Gyűjtemény is várja látogatóit. Közeli települések: Csesztve, Mohora, Szécsény, Hollókő, Bánk, Nógrád – a teljesség igénye nélkül – sok történeti és természeti szépséggel, látnivalóval csalogatják a turistákat. A szlovák határ tíz percnyi séta, a túloldalon is történelmi jelentőségű emlékhelyek sokasága.

 14. Kinek ajánlott: Családok, csoportok, egyéni utazók egyaránt kedvelik a szálláshelyet. A közösségi helyiség adta lehetőségeket legjobban továbbképzések, konferenciák, közösségi ünnepségek, családi ünnepségek, osztálytalálkozók, mulatságok szervezői tudják kiaknázni. A szobák elhelyezkedése ideális családdal érkezők vagy diákcsoportok részére. Mivel a szobák többsége az emeleten van, ezért idősebbek, vagy nehezen mozgó személyek csak korlátozott létszámban tudják igénybe venni. A földszinten két kétágyas szoba került kialakításra.

 15. kapcsolattartó neve, elérhetősége: Bartha István, barthapisti@gmail.com , +36208242261

 16. A szállás honlapja: www.luther4.hu

http://szallas.lutheran.hu/kozep-magyarorszag/balassagyarmati-szabo-jozsef-tanulmanyi-haz/images/udv.jpg?isImage=1

 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2022. szeptember »
szeptember
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930